Viața secretă a tarantulelor, viermilor și insectelor

Un atelier ca o emisiune live, în care tu însuți ești explorator, organizat de Reptiland și LearnGate.

Unde?

Reptiland, Bulevardul Expoziției nr 1C, București

Când?

22.03.2025
ORA 11:00 și 13:00

Cine?

Copii și adulți. Copiii sub 14 ani trebuie însoțiți de un adult!

Preț?

70 de lei / persoană (copil sau adult) în limita locurilor disponibile. Prețul biletului nu inlude vizitarea expoziției.

Atenție! Locurile sunt limitate!

Costul biletului include vizitarea expoziției plus participarea la atelier și este același și pentru copii și pentru părinți.

Te fascinează exploratorii care cercetează misterele ecosistemelor exotice sau pur și simplu ești curios să afli cum arată o oră din viața unei tarantule?

Nu trebuie să aștepți vacanța și nici să-ți spargi pușculița pentru a trăi tu însuți aventura unui explorator. Vino la atelierul interactiv unic „Viața secretă a tarantulelor, viermilor și insectelor”, în spectaculosul muzeu de științe Reptiland și fii tu însuți un adevărat „detectiv” al naturii! Aici vei afla lucruri uluitoare pe care le vei observa direct, „pe viu”, ca un biolog adevărat.

Vino la Reptiland București să trăiești tu însuți aventura! Ai parte întâi de incursiune de o oră în acest muzeu de științe modern. Te vei bucura, astfel, de experiența exotică a unor adevărate ecosisteme în miniatură și vei putea vedea zeci de specii de plante exotice și zeci de specii de reptile ce trăiesc în terarii și vivarii automatizate, de mari dimensiuni, care reproduc habitatul lor natural.

Aventura nu se va opri însă aici pentru că la finalul incursiunii în muzeu te va aștepta biologul îndrăgit de copii, Bogdan Matei, și pentru încă o oră vei trăi o experiență unică.

Bogdan Matei va aduce cu el multe surprize: insecte și „viermi” spectaculoși pe care îi vei putea observa cu ochii tăi. Pregătește-te să descoperi specii despre care poate nici nu ai auzit: Brachypelma smithi (tarantula mexicană cu genunchii roșii), Gromphadorhina portentosa (gândacul șuierător de Madagascar), Blaberus craniifer (gândacul cu capul de mort), Blaptica dubia (gândacul potocaliu pătat), Zophobas morio („superviermele”), Tenebrio molitor („viermele de făină”).

Vei afla cum să ții o tarantulă, cum trăiesc, ce mănâncă și cum se înmulțesc tarantulele dar și o serie de curiozități despre comportamentul lor.

Vei afla inclusiv despre procesul bizar prin care trec tarantulele atunci când cresc: se extrag afară complet din propriul exoschelet. După această năpârlire, noul exoschelet al tarantulelor rămâne moale ca o clătită. De ce năpârlesc, cum se pregătesc de această etapă a vieții lor, ce riscuri sunt să moară și cum își întăresc noul exoschelet?

Bogdan Matei este biolog cu o vastă experiență de teren și autor de articole științifice în reviste de specialitate. El a combinat cu succes partea teoretică învățată în facultate cu practica, implicându-se în activități de salvare, creștere și eliberare de animale sălbatice aflate în nevoie, atât în cadrul Grădinii Zoologice București, cât și în timpul său liber.

Un atelier unic! Vino să te convingi cu ochii tăi!

Locurile sunt limitate, ocupă-l pe al tău din timp.