Ce mănâncă reptilele?

Reptilele sunt un grup mare de animale care trăiesc în locuri dintre cele mai diverse, prin urmare și dieta lor este variată. În general, majoritatea reptilelor sunt carnivore sau omnivore, ceea ce înseamnă că se hrănesc cu carne sau cu o combinație de carne și plante. Cu toate acestea, există și specii care sunt strict erbivore, cum ar fi țestoasele terestre.

Șerpii:

Majoritatea șerpilor sunt carnivori și se hrănesc cu rozătoare, păsări, pești, insecte sau alte reptile. Unele specii de șerpi, cum ar fi cei din familia Boidae, se hrănesc și cu animale mai mari, cum ar fi mistreții sau crocodilii.

Țestoasele terestre:

Țestoasele terestre sunt erbivore și se hrănesc cu iarbă, frunze, flori și alte plante. De asemenea, mai pot consuma și unele legume sau fructe, cum ar fi castraveți, morcovi sau mere.

Țestoasele de apă:

Țestoasele de apă au o hrană variată care include pești, crustacee, insecte, moluște și plante acvatice.

Șopârlele:

Majoritatea șopârlelor sunt carnivore și se hrănesc cu insecte, alte nevertebrate sau mici mamifere și păsări. Există totuși și specii care sunt omnivore sau erbivore, cum ar fi șopârla cu cioc, care se hrănește cu fructe și insecte.

Crocodilii și aligatorii:

Aceste animale sunt în principal carnivore și se hrănesc cu pești, păsări, mamifere și alte animale acvatice. Cu toate acestea, unele specii de crocodili pot consuma și fructe sau alte plante.

Dacă aveți o șopârla acasă, în captivitate, este important să o hrăniți cât mai asemănător cu ceea ce mănâncă în natură și de asemenea să îi oferiți un meniu variat.

Acum că ești informat(ă), te invităm să vezi cu ochii tăi peste 40 de specii de reptile la Reptiland București

Reptiland este primul loc din România unde poți vedea Discovery în direct, nu prin ecrane de televizor, laptop sau smartphone! Ai parte de expoziții permanente de reptile și plante exotice în terarii automatizate de mari dimensiuni, în care am reprodus habitatul lor natural.

Vino să vezi jungla amazoniană din mijlocul capitalei! Găsești aici toate informațiile: adresă, cum să ajungi, prețuri, program de vizitare.