O plimbare prin jungla amazoniană 

Hai cu noi la o plimbare prin junglă! Stai fără grijă, totuși, e doar o plimbare imaginară 😊

Pornim la drum printr-o lume exotică, un ecosistem complex care ne surprinde la fiecare pas.

Jungla amazoniană are cea mai bogată „colecție” de plante și animale din lume, adăpostind peste 2 milioane de specii de insecte, zeci de mii de specii de plante și aproximativ 2.000 de specii de păsări și mamifere. Cercetătorii au găsit aici mii de specii de pești și păsări (care mai de care mai exotice) şi sute de mamifere, amfibieni și reptile.

În ciuda tuturor cunoștințelor pe care le avem deja despre această regiune, pădurea amazoniană este în continuare fascinantă pentru specialiști, care fac în mod constant descoperiri interesante despre flora și fauna din zonă.

Să ne uităm la câteva viețuitoare surprinzătoare pe care le găsim aici: broasca de sticlă – al cărei corp transparent îi asigură un camuflaj perfect; liliacul pescar – cu gheare adaptate pentru pescuit; țiparul electric – o specie de pește care generează impulsuri electrice de până la 860 volți; sau așa numita șopârlă Iisus – este numită astfel datorită abilității sale de a „merge pe apă” (când este fugărită de prădători, poate atinge o viteză de până la 8 km/h).

Iar dacă îți plac recordurile, trebuie să știi că în junglă poți întâlni și doi prădători de top, din categorii diferite. Pe de o parte – jaguarul, o felină puternică și pricepută atât la alergat, cât și la înot, iar pe de altă parte – anaconda, un șarpe constrictor semi-acvatic care poate atinge până la 12 m lungime!

Tot un record – însă de data aceasta în sens negativ – este și lista speciilor de plante și animale pe cale de dispariție în regiune. Din păcate, defrișările, incendiile sau supraexploatarea agricolă a terenurilor pun în pericol biodiversitatea amazoniană și reprezintă o problemă la nivel global, această zonă fiind printre cele mai verzi teritorii ale planetei un aliat puternic împotriva schimbărilor climatice.

Acum că ești informat(ă), te invităm să vezi cu ochii tăi zeci de specii de plante tropicale la Reptiland București!  

Reptiland București – un altfel de muzeu de științe ale naturii! Cel mai spectaculos proiect de reconectare cu natura și de educare a respectului pentru mediul înconjurător! Specii variate și spectaculoase de plante și reptile din întreaga lume trăiesc în terarii automatizate de mari dimensiuni, în care am reprodus habitatul lor natural.

Găsești aici toate informațiile: adresă, cum să ajungi, prețuri, program de vizitare.