Un altfel de Muzeu pentru Copii: Reptiland București

Muzeele joacă un rol esențial în educarea publicului și în promovarea patrimoniului cultural și științific. Muzeele au evoluat de-a lungul timpului de la simple colecții cu exponate de valoare culturală, artistică, științifică, la muzee vii sau muzee care adoptă tehnologia modernă pentru a oferi experiențe interactive, făcându-le mai atractive și relevante pentru publicul contemporan.

La Reptiland București, veți păși într-un muzeu viu și interactiv în care veți admira peste 40 de specii de reptile și zeci de specii de plante exotice. 

În acest muzeu modern de științe naturale, pe lângă expozițiile permanente de reptile vii și plante tropicale vii, copiii au ocazia să fie și exploratori sau detectivi ai naturii, nu doar observatori. Asta datorită atelierelor speciale în care interacționează, în deplină siguranță, cu șerpi, șopârle sau tarantule. Copiii au ocazia să afle lucruri uimitoare despre reptile și insecte și să le observe direct, „pe viu”, ca niște biologi adevărați.

Exponate Vii:

  • Reptile: șerpi, șopârle, iguane, aligatori mici.
  • Amfibieni: broscuțe țestoase.
  • Insecte: tarantule și alte insecte.
  • Plante tropicale: orhidee, bromelii, ferigi.
  • Arbori și arbuști exotici: bananieri, palmieri.

Design-ul Expoziției

  • Terarii și Vivarii: ca niște “cutii” mari din sticlă transparentă, automatizate (condiții controlate de lumină, umiditate și temperatură). Terariile și vivariul simulează mediul natural al speciilor expuse.
  • Grădina Botanică Interioară: Un spațiu dedicat plantelor exotice, cu condiții controlate de lumină, umiditate și temperatură.
  • Trasee Educaționale: Fiecare terariu are anexat informații despre speciile de reptile. Vizitatorii beneficiază și de un tur ghidat.

Veți avea parte de o călătorie multisenzorială: sunete specifice junglei, susurul apei, aburi, jocuri de lumini…O plimbare prin jungla amazoniană, în deplină siguranță!  

Un altfel de Muzeu pentru Copii: Educație Științifică Practică

Copiii pot vedea și, în anumite cazuri, atinge sau interacționa cu animale și plante vii. Acest tip de experiență directă este mult mai captivantă și memorabilă decât observarea unor exponate statice.

Copiii învață despre ecosisteme naturale, interdependența dintre specii și rolul fiecărui organism în mediul său natural. Vizitarea unui muzeu viu poate să trezească un interes pentru conservarea naturii și responsabilitatea față de mediul înconjurător.

Copiii pot observa comportamentele naturale ale animalelor și pot învăța despre biologie și ecologie într-un mod direct și practic. Contactul cu animalele și plante vii stimulează întrebări și discuții despre științele naturii, încurajând curiozitatea și dorința de a învăța.

Observarea animalelor vii în mediul lor, participarea la activități de îngrijire sau hrănire a animalelor îi ajută pe copii să dezvolte empatie și respect față de alte forme de viață.

 Vă așteptăm să descoperiți jungla amazoniană din inima Bucureștiului!

Adresă: Bulevardul Expoziției nr 1C, București, sector 1 (vis-a-vis de parcarea Romexpo).

Program de vizită: Luni – Vineri: 10:00 – 19:00 | Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 20:00.

Grupurile școlare pot face rezervări de la ora 09:00.

Urmăriți-ne pe: Facebook | TikTok | Instagram | Youtube