idei-de-activitati-pentru-copii-bucuresti

Destinații de Weekend pentru Copii? Hai la Reptiland București!

Reptiland București s-a afirmat rapid ca una dintre destinațiile preferate pentru petrecerea weekendurilor în familie, în special pentru copii. Acest spațiu unic oferă o fereastră fascinantă spre diversitatea lumii vii, combinând într-un mod captivant educația cu distracția. 

“Wow!” răsună adesea din vocile micilor exploratori, fascinați de tot ceea ce experimentează la Reptiland.

De la inaugurarea din 15 iunie 2023, Reptiland a atras peste 40.000 de vizitatori, devenind un punct de referință pentru activitățile educative și recreative din București. 

Succesul în rândul copiilor poate fi atribuit experienței imersive pe care o oferim: un tur ghidat printr-un muzeu viu, cu zeci de specii de reptile, de plante exotice și informații captivante despre diversitatea biologică a planetei. 

La Reptiland, copiii mici și mari au ocazia să facă o incursiune în jungla amazoniană, chiar în centrul Bucureștiului! 

Turul ghidat al spațiului expozițional este o călătorie multisenzorială și interactivă, în care copiii vor admira:  

  • Iguane roșii și verzi, șopârle Gecko, Dragoni de Apă, Cameleoni, Caimani, Pitoni reticulaţi (printre care și cel mai mare exemplar expus din România)…și alte specii de reptile care trăiesc în terarii automatizate de mari dimensiuni, unde am reprodus habitatul lor natural.
  • O pădure tropicală cu zeci de plante exotice vii din întreaga lume. Pădurea întunecată, iluminată în culori neon, se dezvăluie copiilor ca un tărâm magic și misterios. Sunetele subtile ale naturii, amplificate de întunericul pădurii, adaugă un strat de profunzime experienței, invitând la aventură și descoperire. 
  • Cel mai mare paludariu expus din România – un ecosistem etajat automatizat, în care în partea de sus, pe pământ, cresc plante și flori exotice și trăiesc reptile, iar în apă înoată pești tetra viu colorați și broscuțe galbene.
  • Un spațiu natural misterios și relaxant – cu abur generat de ultrasunete în care sufli și se relevă mușchi de un verde crud, iar din pământ cresc trunchiuri de copaci cu flori de bromelie în vârful lor.

Reptiland organizează în fiecare Weekend Cursuri și Ateliere pentru Copii 

Atelierele urmează principiul learning by doing (învățare prin practică) și edutainment (învățare prin distracție), permitând copiilor să se angajeze în activități care stimulează creativitatea, curiozitatea și învățarea activă, dezvoltarea de abilități practice, dezvoltarea gândirii critice, precum și dezvoltarea inteligenței emoționale. 

  • Ateliere de Floristică. Copiii învață cum să creeze aranjamente florale și pleacă acasă cu aranjamentul făcut chiar de ei. Durată: 30-40 min. Vârsta minimă recomandată: 3-4 ani. Preț: 40-60 ron (în funcție de mărimea aranjamentului).
  • Ateliere de îngrijire a Animalelor de Companie. Copiii interacționează cu animalele de companie și învață practic despre îngrijirea lor. Durată atelier: 30-40 min. Vârsta minimă: 3-4 ani. Preț: 50 ron.
  • Ateliere de Teraristică. Copiii învață cum să creeze propriul terariu de mici dimensiuni. La final, pleacă acasă cu propriul terariu. Durată atelier: 30-40 min. Vârstă minimă copii: 3-4 ani. Preț: 40-60 ron (în funcție de mărimea mini-terariului).
  • Ateliere de Creație. Copiii desenează și pictează în culori glow, apoi propriile lucrări sunt “aprinse” în pădurea noastră tropicală magică. Copiii pleacă cu propria operă acasă. Durată atelier: 30-40 min. Vârsta minimă recomandată: 3-4 ani. Cost: 20-30 ron.

Atelierele Reptiland îi fac pe copii mai receptivi la anumite discipline școlare (botanică, zoologie, geografie, ecologie) și îi pot inspira pe adolescenți să urmeze o carieră în domeniul științelor naturii.

De asemenea, Reptiland și LearnGate organizează lunar ateliere speciale pentru copii: “Totul despre șerpi” și “Viața secretă a tarantulelor, viermilor și insectelor”. 

În cadrul atelierului Totul despre Șerpiîndrăgitul biolog Bogdan Matei îi ghidează pe copii și pe părinții lor într-o interacțiune captivantă și educativă cu o serie de specii de șerpi exotici nepericuloși. Urmărește-ne pe Facebook pentru a afla când are loc următorul atelier. 

Reptiland București – în topul Destinațiilor de Weekend pentru Copii 

Ce să faci cu copiii în București în weekend? Reptiland este, fără îndoială, o destinație remarcabilă pentru copii, promițând o experiență „wow” atât pentru ei, cât și pentru voi, părinții. Este un spațiu unde frumusețea și diversitatea lumii sunt nu doar observate, ci și trăite. La Reptiland veți avea parte de o aventură captivantă în familie!

Informatii despre preturi si reguli de vizitare: https://reptiland.ro/informatii-utile-vizitatori/

Adresă: Bulevardul Expoziției nr 1C, București, sector 1 (vis-a-vis de parcarea Romexpo).

Program de vizită: Luni – Vineri: 10:00 – 17:30 | Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 19:30.

Urmăriți-ne pe: Facebook | TikTok | Instagram | Youtube